Baixant en direcció al moll a mà esquerra hi havia la 'Fira' amb tota
classe de negocis: autos de xoc, casetes de tir, xurreries, cavallets,
geladeries, un bar, llits elàstics, màquines de joc, etc. Però del qui vull
explicar la història és de la 'Churrería Juan'.
La 'Churreria Juan', situada al moll, va ser regentada per
Josep Godall Mateu i la seva dona, Ma. del Carme Godall Ferré. Però als anys 1953
i 1954 va ser el germà del Josep, Juan Godall Mateu, qui la tenia ubicada a la
plaça Bonet.
L'aroma que desprenia l'establiment feia entrar gana als qui transitaven
pel moll i incitava a la compra dels seus productes. Sempre es van dedicar
bàsicament a l'elaboració de patates fregides, xurros, bunyols i xuxos.
Als anys 60 es venien les patates fregides a 5 pessetes la bossa de
50 grams, els xurros a 7 pessetes, la bossa de 100 grams, i els xuxos farcits de
crema a 8 pessetes la unitat.
Uns anys després, al davant de la ‘churrería’ hi va haver una atracció de
cavallets, els 'Caballitos Godall', que també ho portava la família. El
matrimoni va tancar el negoci el 1975, deixant un buit a l'espigó del moll. Un
temps després van obrir el 'Bar-Restaurant Juan', a la Via Roma, també portat
per la família Godall.
Avui dia, la filla, Francisca Godall, ven a la xurreria que està al costat
del Mercat Municipal de Salou i d'aquesta manera continua la tradició familiar
de tants anys.
Foto: La 'Churrería Juan' del moll de Salou amb el Josep i la Ma. Carme amb
la filla Francisca (la nena petita). La foto és del 1966.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada