dimarts, 28 de juliol del 2015

Negocis singulars de Salou. Churrería Juan


Baixant en direcció al moll a mà esquerra hi havia la 'Fira' amb tota classe de negocis: autos de xoc, casetes de tir, xurreries, cavallets, geladeries, un bar, llits elàstics, màquines de joc, etc. Però del qui vull explicar la història és de la 'Churrería Juan'.

La 'Churreria Juan', situada al moll, va ser regentada per Josep Godall Mateu i la seva dona, Ma. del Carme Godall Ferré. Però als anys 1953 i 1954 va ser el germà del Josep, Juan Godall Mateu, qui la tenia ubicada a la plaça Bonet.

L'aroma que desprenia l'establiment feia entrar gana als qui transitaven pel moll i incitava a la compra dels seus productes. Sempre es van dedicar bàsicament a l'elaboració de patates fregides, xurros, bunyols i xuxos.

Als anys 60 es venien les patates fregides a 5 pessetes la bossa de 50 grams, els xurros a 7 pessetes, la bossa de 100 grams, i els xuxos farcits de crema a 8 pessetes la unitat.

Uns anys després, al davant de la ‘churrería’ hi va haver una atracció de cavallets, els 'Caballitos Godall', que també ho portava la família. El matrimoni va tancar el negoci el 1975, deixant un buit a l'espigó del moll. Un temps després van obrir el 'Bar-Restaurant Juan', a la Via Roma, també portat per la família Godall.

Avui dia, la filla, Francisca Godall, ven a la xurreria que està al costat del Mercat Municipal de Salou i d'aquesta manera continua la tradició familiar de tants anys.

Foto: La 'Churrería Juan' del moll de Salou amb el Josep i la Ma. Carme amb la filla Francisca (la nena petita). La foto és del 1966.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada