dimecres, 22 d’octubre del 2014

El blat argentí, el formatge i la llet en pols


Les dolentes collites de blat i les dificultats per a la importació enduriren el racionament del pa a partir del desembre de 1940. La lliure venda de blat estava prohibida, però la producció nacional no fou suficient per aprovisionar el mateix mercat i es va haver d’importar.

El govern espanyol va firmar amb l’Argentina diversos convenis per a garantir l’aprovisionament de blat, així com altres productes com el cotó, la carn, l’ordi, etc. El blat argentí va apaivagar molta fam a Espanya. Eren freqüents els combois de vaixells carregats amb queviures procedents de ports argentins destinats a Espanya.

A finals dels 50 i principis dels 60 a les escoles públiques es donava als alumnes un tros petit de formatge i un got de llet (els que tenim ara seixanta anys ho tenim present a la memòria), era un complement a l’alimentació dels escolars. Els nens de Salou també vam gaudir de berenars a base de formatge i un got de llet en pols, que es barrejava amb aigua i s’escalfava a la mateixa escola amb un fogó elèctric.

Els comerços i negocis a Salou el 1945 eren de vint-i-tres contribuents, cent seixanta en el total del municipi de Vila-seca, segons la “Matrícula de la Contribución Industrial de Comercio y Profesiones”.

Foto: Publicitat dels “Cubitos Tex-Ton” molt populars abans i després de la guerra civil. Imatge de la revista ‘Menage’ cedida per la Pilar Queralt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada