dijous, 13 de novembre del 2014

L'Hotel Planas (2a part)


A la dècada dels anys 20, l’Hotel Planas tenia els següents preus a la cafeteria i al restaurant (recordeu que aleshores era la pesseta): un cafè, 0,40 cèntims; una copa de conyac Martell, 1 pesseta; una cervesa Estrella Damm, 0,75 cèntims; un whisky, 1,50 pessetes; ous al plat, 1 pesseta; truita amb patates, 1,50 pessetes; lluç o calamars, 2 pessetes la ració; llagosta amb maionesa, 3 pessetes; arròs de peix, 1,50 pessetes, entre d’altres.

En aquest hotel, a la temporada d’estiu i a finals dels anys 40, es va posar de moda els 'Sopars a l’Americana', que era a base de bufet lliure. La vetllada era amenitzada per l''Orquestra Urbis', que venia de Reus, però només els caps de setmana tocava i els altres dies era la gramola, una mena de tocadiscs de l’època que la substituïa.

També el 'Planas' feia xocolata calenta amb melindros per al berenar dels més petits, tant si eren clients de l’hotel com dels xalets i cases dels estiuejants.

Segons les opinions de la gent gran d’abans, deien que els cambrers i les cambreres dels hotels i restaurants d’aquella època destacaven per la seva pulcritud en el fet de vestir i la seva amabilitat al servir les taules, ja que donaven una imatge de qualitat a l’establiment.

Foto: Publicitat del programa de Festes de Sta. Maria del Mar dels dies 5-6-7-8 i 9 de setembre de 1942.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada