Durant la guerra al bar de ‘Cal Sisquet’, també conegut com el de Paquito Germà, se celebraven balls pels soldats i també per la gent del poble. Baixaven de Vila-seca uns quants músics i formaven una petita banda que tenia la missió de distreure i d’animar els mals moments que es vivien; Anton Adserias recordava que, alguns dels músics venien del Liceu de Barcelona i que el director era el Sr. Montoliu, pare del prestigiós pianista Tete Montoliu. Les begudes més populars eren la gasosa i el ‘zuavo’ que tenia sabor a cafè.
El Comitè Antifeixista de Salou al març del 1937 va emetre paper moneda per les transaccions comercials al poble; el de valor 1 pesseta era de color violeta i el de valor 50 cèntims era en vermell; la forma era rectangular i les mides de 75x90 mm. Hi havia tres signatures manuscrites amb tinta negra: el Dipositari, Ramon Blasi Milà; el Secretari, Pere Llurba Rosell i l’Interventor, Jaume Gesalí Rosell.
Al ‘Hotel Germà’ als anys 50 i sobretot a l’estiu a la pista de ball, que era a l’aire lliure, es projectaven pel·lícules a les nits, que eren el complement als dies de vacances dels primers turistes i, per descomptat, per a tots els salouencs d’aquells anys.
‘La Gaviota’, el restaurant degà de Salou situat al carrer Madrid fou inaugurat el 1958 (després del tancament de l’Hotel Germà) per Francisco Germà Sanz i la seva dona Josefina Soler Cardona; l'establiment està al costat de l’edifici Ibiza del conjunt residencial ‘Salou Mediterràneo’ que fa cantonada amb el carrer Major i carrer Madrid. Actualment encara funciona i ho porten els fills amb la mateixa professionalitat que els pares.
Foto: Adhesiu de l’Hotel Germà, any 1958. Cedida per Josep Ma Guinovart.