Va venir a muntar un forn de pa tradicional a Salou en Pere Mestres
Valero amb el nom de 'Forn Pere Mestres' (figura al Padró d’Arbitris del 1969
com 'Panadería Forn Nou') ubicat al carrer Barcelona núm. 42, i es va inaugurar
aquell mateix any.
A Salou ja existia al forn de pa de la família Bargalló, que
el 1966 va passar a mans del Rogeli Alemany i el Santiago Barceló, amb el nom
comercial de 'Forn de Sant Jordi'.
Pere Mestres és natural de les Borges del Camp i ja els seus
avantpassats van ser forners, el seu pare Pere Mestres Saludes, el seu avi Pere
Mestres Llauradó i el seu besavi Pere Mestres Anglés. Ens remuntem al segle
XVIII i sempre al poble de les Borges del Camp.
En Pere es va casar amb Ursula Fischer que també va estar al capdavant
del negoci a l'igual que els seus dos fills Peter i Míriam. Els millors anys
del negoci van ser les dècades dels 70 i dels 80; repartien pa a tots els
càmpings de Salou i a una gran majoria d'hotels, supermercats i punts de venda
propis.
Elaboraven, a part del pa, unes pizzes i coques en recapte d'excel·lent
qualitat. Amb l'arribada del pa congelat i el fet que tota classe
d'establiment, incloent-hi les benzineres, podia vendre pa sense tenir el forn
tradicional va anar en detriment de l'elaborat com sempre s’havia fet. Després
de quasi quaranta anys del negoci a Salou van tancar les portes del negoci a
l'octubre de 2006.
La seva àmplia i fidel clientela els van trobar molt a faltar. Avui dia
i al mateix lloc, està l'Assessoria Mestres & Ramírez especialitzada en
temes jurídics, laborals i tràmits generals, regentada per l'advocat Peter
Mestres Fischer, la seva germana, llicenciada en Ciències Empresarials, Míriam
Mestres Fischer, i la Gestora i Graduada Social, Jennifer Ramírez González.
Foto: D’esquerra a dreta està la Rica, l’Ursula, la Paqui (cosina
germana del Pere), el Pere, el Peter, l'Asunción i l'Oscar. Mostrant les
famoses coques en recapte, un pa de pagès i uns postres casolans. La imatge és
del 1996, cedida per la família Mestres.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada