dilluns, 1 de febrer del 2016

Negocis singulars de Salou. Perruqueria Gascó-Marrasé


L’any 1950 hi havia registrats a Salou 35 negocis, entre comerciants i professionals i, en canvi, al cap de 10 anys, el 1960, es pot comprovar al registre que la xifra passa a 71 negocis, que representa un augment del 100%. Si avui anem pels carrers de Salou, podem comprovar que, excepte alguns, tots tenen una perruqueria per a les senyores.

En el registre municipal del 1960 només hi havia una perruqueria de senyores a Salou situada al carrer Ponent núm. 6, telèfon 186, era la ‘Peluquería Gascó’; va ser fundada per la Paquita Gascó Todosantos l'any 1940 però un temps després va ser regentada per la seva germana Pepita. 

Van arribar a tenir vuit assecadors de cabell de peu; com a curiositat tenim que ‘rentar i marcar’ (que es va fer famós aleshores) costava 14 pessetes i tallar el cabell 7 pessetes (això eren preus del 1958). El marit de la Pepita, l’Enric Marrasé Saludes, també treballava a la perruqueria i més endavant també es va incorporar al negoci el fill gran Enric. Dels treballadors més antics tenim la següent relació: Raimunda Aragonés, Maria del Carme Giral, Santi del Sol, Maria del Sol, Juanita Llaó, Ana Pinel, Jaume Ciurana, Hortensia Cherta, Margarita Insua, Nati Guarte, Maria Infantes, Marisa i Paquita Arias, Paquita Susach entre d’altres.

Més endavant el negoci es va dir ‘Peluquería de Señoras Gascó-Marrasé’ i els productes més comuns pels cabells de les senyores eren de la casa Henry Colomer (el català Josep Colomer Ametller creà l’empresa de cosmètica) , la casa Eugene, els tints dels cabells de l’Oreal; els xampús i el líquid per fer la permanent els compraven a l’engròs d’altres marques. Després de més de cinquanta anys de durada del negoci van tancar les portes al desembre de 1992, va ser un dels negocis pioners de Salou.

Foto: Es veu la Pepita Gascó pentinant a l’última clienta, Angeles Miró, el dia del tancament del negoci. La imatge és del desembre de 1992 i cedida pel seu marit Enric Marrasé Saludes.

1 comentari:

  1. Moltes gràcies Joan, per els teus articles, quan surt la família especialment són molt emotius per a mi!una forta abraçada!

    ResponElimina