dimarts, 22 de desembre del 2015

Negocis singulars de Salou. Galerías Rovira


Aquest negoci el podríem considerar com la primera joieria establerta a Salou. L'establiment anomenat 'Galerias Rovira' fou fundat l'any 1963 per la Magdalena Sans Bergadà (tia de l'Angelina Escuté Sans). El negoci en un principi era al carrer Barcelona núm. 9 i la primera dependenta que van tenir va ser la Montserrat Jardí Soteras (el seu pare, Joaquim Jardí Alabart, era cap d'estació del 'carrilet' a Salou en aquell temps).

L'establiment del carrer Barcelona bàsicament era dedicat només a la venda de joies, estava al costat de l'actual tenda 'Macson'. També la Magdalena Sans va tenir al carrer Església un establiment anomenat 'Joieria l'Àmfora d'Or' on venien tota classe de joies, molt apreciades pels estiuejants i turistes.

Després va passar al carrer València núm. 20 en el passadís d'accés a l'antic Mercat Municipal, amb diversos aparadors, un lloc de molt de pas dels clients del mercat situat estratègicament a l'entrada. Es dedicaven a la venda de joies de tota mena i rellotges de les marques Longines, Titan i Cyma, souvenirs com balladors flamencs i gitanes, castanyoles, bosses, ulleres de sol, postals, objectes de regal, etc.

Va passant el temps i és l'any 1983 quan ho regentaran l'Angelina Escuté Sans i el seu marit l'Emilio Bujedo Pertejo, que malauradament no està entre nosaltres. Avui dia encara funciona amb el nom comercial de 'Joieria i Rellotgeria Rovira' al mateix carrer València núm. 20, on venen les joies i els rellotges de moda actual ben exposades en un elegant aparador.

Foto: La fotografia, cedida per l’Angelina Escuté Sans, es pot veure la Magdalena Sans Bergadà i la seva dependenta Paquita, a l’entrada d’accés al Mercat Municipal del carrer València, la imatge és dels anys 60. Informació donada per l’Angelina Escuté Sans i la Montserrat Jardí Soteras.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada